Česky English Deutsch

  • Ledové ovoce
  • Pečený čaj
  • Ořechy v medu

Příběh pečeného čaje

V minulosti si naši předci jednoduchou, avšak velmi propracovanou recepturou pomáhali uchovávat zbytky ovoce ze své sklizně, které ihned nespotřebovali - na dobu zimních a jarních měsíců.

Tzv. Pečený čaj nabízí celou řadu ovocných kombinací a v dnešní době lze používat i takové druhy ovoce, které byly v minulosti zcela nedostupné či alespoň velmi exotické. Vytváří se tak úplně nové příchutě tohoto oblíbeného nápoje, který se stal v poměrně krátké době velmi populární u stále se zvětšující skupiny lidí, kteří preferují kvalitu a poctivou chuť.

Dnes již dobře víme, že přírodní metody zpracovaní a výroby jsou pro tělo nejen více snesitelné , ale i chutné a není tedy třeba přidávat náhražky podporující chuť výrobku. V jednoduchosti je síla a zde to platí dvojnásob! A co teprve když přidáme i kapku alkoholu - více se můžete dozvědět ZDE!

Avšak pravý „boom“ Pečeného čaje nastal až po našem představení malého 55ml balení na trhu. Tzv. jednoporcovky , jejichž předností je kromě celkového vzhledu i jednoduchá a velmi rychlá příprava si za krátký čas mezi lidmi dokázaly získat takový zájem, který naprosto předčil všechna naše dosavadní očekávání. Tímto „nápadem“ se podařilo spojit kvalitu Pečeného čaje s jeho rychlou přípravou.

Základem každé lahvičky či sklenice jsou pravé kousky ovoce, které jsou naloženy v koření, vlastních ovocných šťávách ,cukru nebo fruktóze. Cukr či fruktóza jsou zde využity jako jediný a spolehlivý konzervant, který i díky správně zvoleným teplotám při výrobě zajistí dlouhou trvanlivost každého, u nás „upečeného“ ovocného čaje.

Již slovo „čaj“ vzbuzuje myšlenky a představy o horkém nápoji s kousky ovoce, který bude skvělým společníkem pro zimní dny a večery. Pečený čaj však nabízí mnohem více variant jeho přípravy a lze si ho výborně vychutnat i v letních dnech – po zalití vychlazenou, nejlépe perlivou vodou a po přidání pár kostek ledu získáte osvěžující „limonádu“ s kousky ovoce. Zde však použití Pečeného čaje zdaleka nekončí a určitě ho lze doporučit i jako polevu na zmrzlinu, do jogurtů nebo jako součást pudinků.

Meze vaší gastronomické představivosti se zde nekladou a záleží jen na vás jakým způsobem si ho budete chtít připravit.

Uvítáme vaše nápady a recepty na použití Pečeného čaje na stránkách facebooku.

DOBROU CHUŤ!

Pečenáda Pečený čaj Ořechová pochoutka Ledové ovoce

Novinky

10
listopad
Přpravili jsme Speciální vánoční edici Pečených čajů a bonbonů FRUBO


3
červen
Získali jsme významné ocenění Regionální potraviny Pardubického kraje pro rok 2014 pro výrobek FRUBO černý rybíz.


20
duben
Uvedli jsme na trh dlouho očekávanou novinku extra hustý Babiččin sirup

20
říjen
Pečený čaj s alkoholem nově s příchutí Aloe vera s tequilou

V případě zájmu volejte

tel.: 605 328 457

Napište nám DOTAZ